Hartelijk welkom op de site van de AZC school Beverwaard.

De AZC school Beverwaard is de school die kinderen van het AZC Rotterdam ontvangt. De school heeft zijn deuren geopend op 29 augustus 2016, de week waarin ook de eerste bewoners in het AZC Rotterdam arriveerden. De school zal dicht gaan op het moment dat het AZC Rotterdam de deuren sluit.

En die datum is inmiddels bekend. Op 1 juli 2021 sluit het AZC in Rotterdam. Dat betekent dat de AZC school Beverwaard ook haar deuren zal sluiten. Er zijn dan geen kinderen meer en de leerkrachten zullen een baan vinden op andere scholen.

Het AZC Rotterdam is een opvang voor vluchtelingen en asielzoekers uit de gehele wereld. Dat zie je terug in de leerlingen die de school bezoeken. Op het moment van schrijven bestaat de grootste groep uit Syrische kinderen. Maar ook kinderen uit Iran, Irak, Turkije, Georgië, Mongolië, Guinee, Eritrea zitten in de groepen.

Wij willen voor de leerlingen een veilige plek zijn, waar zij na (vaak) vele ontberingen tot rust kunnen komen. Daarnaast is het ons hoofddoel de leerlingen snel Nederlands te leren zodat zij na (meestal) twee jaren in het reguliere onderwijs mee kunnen komen.

Wij hebben  een film laten maken van onze school. Op deze film kunt u zien hoe wij werken met de kinderen om snel Nederlands te leren. De link van deze film die op You Tube staat is:

AZC school Beverwaard

Leest u verder op de site hoe ons onderwijs georganiseerd is.

Tom Kros
directeur